Obohaťte svůj jídelníček o klíčky

Klíčení je fenomén, který se setkává se stále větší popularitou. Není ale vůbec divu, člověk tak totiž může získat v domácích podmínkách kvalitní, a hlavně chutné suroviny, ze kterých může dále kouzlit v kuchyni. Pokud jste i vy fanoušky BIO potravin, ale nechce se vám za ně tolik utrácet, tak je pro vás klíčení výbornou volbou. Navíc svůj jídelníček doplníte o potřebné vitamíny, minerální prvky, stopové látky a další nezbytné mikroživiny, které jsou pro správné fungování našeho těla esenciální.

mungo fazole 6

Od brokolice až po mungo

Zpracovat tímto způsobem můžete ledacos. Někteří dávají klasice, jako je například čočka nebo mungo, jiní experimentuje trochu více a nebojí se například ani oblíbené brokolice nebo třeba červeného zelí. Záleží samozřejmě na tom, jakou zeleninu máte rádi, jaké máte chutě. K dostání jsou však desítky nejrůznějších variant, určitě tedy nebude problém najít si něco, co se vám bude líbit svou cenou a co vám zachutná.

Čočka

Mungo fazole

Červené zelí

Brokolice

Pískavice

Rukola

Pšenice

Ředkvička

Slunečnice

Řeřicha

A mnoho dalších…

sazenice rostlina

Zvládne to naprosto každý

Zaujala vás možnost domácího klíčení, ale nejste si jistí, jestli byste to zvládli? Uvadne ve vaší péči i tolik nenáročný kaktus? To přeci vůbec nevadí, tento proces je opravdu to nejjednodušší, co si můžete představit. Stačí, abyste semínka umístili do speciální a k tomu určené nádoby https://www.nakliceno.cz/misky-a-sklenice-na-kliceni/ zalili vodou, a je to. Nezapomeňte si předem vyhledat, jak dlouho to bude trvat, abyste věděli, kdy je klíčení ukončeno. Stačí si tedy nastavit budík a jít se věnovat věcem, které máte rádi. Tato aktivita vás nikterak nezaměstná, je to jen jednorázový úkol, kdy vložíte do sklenice či misky semínka, přelijete to vodou a je to. Poté už jen čekáte, až bude hotovo. Jednoduché, že ano?