Obohaťte svůj jídelníček o klíčky
Klíčení je fenomén, který se setkává se stále větší popularitou. Není ale vůbec divu, člověk tak totiž může získat v domácích podmínkách kvalitní, a hlavně chutné suroviny, ze kterých může dále kouzlit v kuchyni. Pokud jste i vy fanoušky BIO potravin, ale nechce se vám za ně tolik utrácet, tak je pro vás klíčení výbornou volbou. Navíc svůj jídelníček doplníte o potřebné vitamíny, minerální prvky, stopové látky a další nezbytné mikroživiny, které jsou pro správné fungování našeho těla esenciální.
Od brokolice až po mungo
Zpracovat tímto způsobem můžete ledacos. Někteří dávají klasice, jako je například čočka nebo mungo, jiní experimentuje trochu více a nebojí se například ani oblíbené brokolice nebo třeba červeného zelí. Záleží samozřejmě na tom, jakou zeleninu máte rádi, jaké máte chutě. K dostání jsou však desítky nejrůznějších variant, určitě tedy nebude problém najít si něco, co se vám bude líbit svou cenou a co vám zachutná.
– Čočka
– Mungo fazole
– Červené zelí
– Brokolice
– Pískavice
– Rukola
– Pšenice
– Ředkvička
– Slunečnice
– Řeřicha
– A mnoho dalších…
Zvládne to naprosto každý
Zaujala vás možnost domácího klíčení, ale nejste si jistí, jestli byste to zvládli? Uvadne ve vaší péči i tolik nenáročný kaktus? To přeci vůbec nevadí, tento proces je opravdu to nejjednodušší, co si můžete představit. Stačí, abyste semínka umístili do speciální a k tomu určené nádoby https://www.nakliceno.cz/misky-a-sklenice-na-kliceni/ zalili vodou, a je to. Nezapomeňte si předem vyhledat, jak dlouho to bude trvat, abyste věděli, kdy je klíčení ukončeno. Stačí si tedy nastavit budík a jít se věnovat věcem, které máte rádi. Tato aktivita vás nikterak nezaměstná, je to jen jednorázový úkol, kdy vložíte do sklenice či misky semínka, přelijete to vodou a je to. Poté už jen čekáte, až bude hotovo. Jednoduché, že ano?